Skip to main content

Fase 1

Nordborg Resort opføres på et 190 hektar stort areal ud til Lillebælt på Nordals. Projektet er overordnet delt op i tre faser, og skal drives af Center Parcs Europe, som er den førende udbyder af familieferie i Europa..

Første fase har et anlægsbudget på ca. 1,5 mia. kr. og omfatter blandt andet følgende:

440 feriehuse på ca. 34.000 m2 i alt, fordelt på 90 individuelle huse med havudsigt og 350 klyngehuse, med 4-6 huse i hver klynge.

Feriehusene får plads til 2-8 personer og opføres i en kvalitet svarende til Center Parcs kategorier Comfort, Premium og Exclusive. 

Det er en af Europas bedste landskabsarkitekter,  franske Thierry  Huau, som sammen med danske SLA har udviklet masterplanen for Nordborg Resort. Alle feriehuse får en god udsigt til skov, sø, eng eller havet.

7.500 m2 overdækket bycenter er designet af Zeni Arkitekter, og kommer til at indeholde aktiviteter, restauranter, caféer, bager, købmand og shop. 

7.200 m2 indendørs waterpark bliver designet af franske Phillip Pascal og hans team af arkitekter i samarbejde med danske Zeni arkitekter, og Center Parcs designafdeling med Michel Frion i spidsen.

1.300 m2 øvrige bygninger som blandt andet rummer aktivitetscenter, strandcafé, cykeludlejning, besøgsgård og velkomstbygning.

27.000 m2 parkeringsarealer placeres decentralt rundt omkring i resortet for at undgå trafik inde i resortet. Samtidig kan feriegæsterne parkere tæt ved deres feriehus. 

11.000 meter veje og stier som udføres så bæredygtigt som muligt. Enkelte veje vil naturligvis være asfalterede, men der anvendes i så høj udstrækning som muligt natur og genbrugsmaterialer ved fundering og som overflade.

1.000 meter strandpromenade langs Lillebælt og Strandcaféen med adgang til en oplevelsespier designet af Zeni Arkitekter. Pieren strækker sig ca.140 meter ud i Lillebælt. 

Opførelsen af fase 1, blev påbegyndt den 6. maj 2022 og byggeriet af fase 1 forventes færdiggjort i 1. kvartal 2025.